Η Εθνική «παίζει» στο ΡΙΚ • Athlitikografos.com
Το λογότυπο του ΡΙΚ

Η Εθνική «παίζει» στο ΡΙΚ

Από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου συνεχίζει να «παίζει» η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών. Το κρατικό κανάλι έχει αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής των αναμετρήσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας στο Nations League. Η τρίτη έκδοση της διοργάνωσης ξεκινάει απόψε 1 Ιουνίου και η Κύπρος θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της αύριο βράδυ, συμμετέχοντας στο 2ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας.

Τέσσερις αγώνες θα δώσει τον Ιούνιο η Εθνική Κύπρου και όλοι θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΡΙΚ 2. Εντός έδρας τα δύο πρώτα παιχνίδια, την Πέμπτη 2 Ιουνίου και την Κυριακή 5 του μήνα απέναντι σε Κόσοβο και Βόρειο Ιρλανδία αντίστοιχα. Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν οι εκτός έδρας αγώνες κόντρα σε Ελλάδα και Βόρειο Ιρλανδία. Οι υποχρεώσεις της Εθνικής θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η προϊστορία είναι εναντίον της Κύπρου με αντιπάλους την Ελλάδα και τη Βόρειο Ιρλανδία, αφού τις αντιμετώπισε από τέσσερις φορές σε επίσημες αναμετρήσεις (εξαιρούνται τα φιλικά), μετρώντας μια νίκη και εφτά ήττες. Πρώτη φορά θα τεθεί αντιμέτωπη με το Κόσοβο, που θα γίνει η 48η Εθνική ομάδα που παίζει με την Κύπρο σε προκριματικά για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 2 Ιουνίου
19:00 Κύπρος – Κόσοβο

Κυριακή 5 Ιουνίου
19:00 Κύπρος – Βόρειος Ιρλανδία

Πέμπτη 9 Ιουνίου
21:45 Ελλάδα – Κύπρος

Κυριακή 12 Ιουνίου
16:00 Βόρειος Ιρλανδία – Κύπρος

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
21:45 Κύπρος – Ελλάδα

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου
21:45 Κόσοβο – Κύπρος

Ακολουθήστε τον Αθλητικογράφο στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter

Athlitikografos.com