Όταν διεξαγόταν φάση ομίλων στο Κύπελλο Coca-Cola
Το τρόπαιο του Κυπέλλου Κύπρου Coca-Cola

Όταν διεξαγόταν φάση ομίλων στο Κύπελλο Coca-Cola

Οι πλείστες διοργανώσεις Κυπέλλου διεξάγονται εξ ολοκλήρου με το σύστημα των νοκ-άουτ αναμετρήσεων, μονών ή διπλών. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην Κύπρο, αν και για μια εξαετία διεξαγόταν φάση ομίλων στο Κύπελλο Coca-Cola. Αυτό συνέβη από την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 μέχρι τη σεζόν 2007-2008.

Στις τέσσερις χρονιές η φάση ομίλων πραγματοποιήθηκε στους «16» της διοργάνωσης και σε δύο στα προημιτελικά του θεσμού. Οι όμιλοι είχαν την κλασική μορφή με τέσσερις ομάδες σε κάθε ένα και όλες έπαιξαν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.

Τρεις σύλλογοι είχαν το απόλυτο των προκρίσεων. Ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια Λευκωσίας πέτυχαν έξι στα έξι, ενώ πάντα έπαιρνε εισιτήριο για την επόμενη φάση και η ΑΕΚ Λάρνακας, με τη σημείωση όμως ότι πέντε χρονιές συμμετείχε στους ομίλους λόγω αποκλεισμού μια σεζόν σε προηγούμενο γύρο.

Έξι στα έξι νίκες όμως στη φάση των ομίλων μόνο μια ομάδα είχε κάνει και ήταν η Ομόνοια Λευκωσίας τη σεζόν 2003-2004.

Δύο από τις έξι χρονιές, οι φιναλίστ πέραν από τον τελικό είχαν αναμετρηθεί μεταξύ τους και στη φάση των ομίλων. Το 2004-2005 η Ομόνοια είχε κάνει το 3 στα 3 επί του Διγενή Μόρφου, ενώ μετά από τρεις σεζόν ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Ανόρθωση στον τελικό έπειτα από δύο μεταξύ τους ισοπαλίες στη φάση των ομίλων.

Ακολουθήστε τον Αθλητικογράφο στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter

Athlitikografos.com