Η μοναδική ομάδα με περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ από Πρωταθλήματα
Οι ποδοσφαιριστές της Νότιγχαμ Φόρεστ δεν μπορούν να αποχωριστούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που μόλις κατέκτησαν

Η μοναδική ομάδα με περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ από Πρωταθλήματα

Στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως είναι σήμερα μπορεί ακόμη και ομάδα χωρίς καν τίτλο πρωταθλήματος να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, αφού οι τέσσερις κορυφαίες λίγκες στέλνουν στα… αστέρια την πρώτη τετράδα τους.

Ασφαλώς μέχρι τώρα δεν υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις, με τη μοναδική ομάδα που έχει στο παλμαρέ της περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ από Πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία της χώρας να είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η ομάδα του Μπράιαν Κλαφ τερμάτισε στην κορυφή του πρωταθλήματος τη σεζόν 1977-1978 και έτσι την επόμενη συμμετείχε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, φτάνοντας στην κατάκτηση του. Έτσι ο αγγλικός σύλλογος συμμετείχε ξανά ως κάτοχος του τροπαίου και επανέλαβε το θρίαμβο το 1980.

Στην τρίτη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η Νότιγχαμ Φόρεστ αποκλείστηκε νωρίς και δεν έπαιξε ξανά από τότε, αλλά έχει ποσοστό επιτυχίας 66,67%. Σε αντίθεση με τη μία κατάκτηση σε πάνω από 50 σεζόν συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας στη χώρα. Μοιάζει απίθανο να υπάρξει κάποτε άλλος σύλλογος με ανάλογο… επίτευγμα.

Ακολουθήστε τον Αθλητικογράφο στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter

Athlitikografos.com