Η πρώην ονομασία και τα αρχικά χρώματα • Athlitikografos.com
Οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρατώντας τα κασκόλ στα πρώτα χρώματα του συλλόγου

Η πρώην ονομασία και τα αρχικά χρώματα

Μια από τις λαοφιλέστερες ομάδες στον πλανήτη και χωρίς αμφιβολία από τις πιο πετυχημένες στο ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας σύλλογος με ιστορία πέραν των 140 ετών και κάτοχος δεκάδων τροπαίων σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Όλοι τη γνωρίζουν, πόσοι όμως ξέρουν πως ονομαζόταν και τι χρώματα φορούσε πριν τις αλλαγές που προέκυψαν στις αρχές του 20ου αιώνα; Ακόμη και υποστηρικτές της μπορεί να μην έχουν ακούσει ποτέ για τη Νιούτον Χιθ, δηλαδή την ονομασία που είχε όταν ιδρύθηκε το 1878 μέχρι το 1902. Χρονιά κατά την οποία λόγω οικονομικών προβλημάτων που την έφεραν κοντά στην χρεωκοπία και έπειτα από αλλαγή ηγεσίας στο σύλλογο μετονομάστηκε σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παράλληλα τα χρώματα της από κίτρινο με πράσινο μετατράπηκαν σε κόκκινο με άσπρο. Τα συγκεκριμένα χρώματα επανήλθαν… στην επιφάνια μέσω των κασκόλ που φοράνε οι οπαδοί της ομάδας θέλοντας να διαμαρτυρηθούν κατά των ιδιοκτητών του συλλόγου λόγω των κακών χειρισμών τόσο σε αγωνιστικά θέματα όσο και σε πολλούς άλλους τομείς.

Ακολουθήστε τον Αθλητικογράφο στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter

Athlitikografos.com