Οι λατινοαμερικάνοι με ευρωπαϊκές ονομασίες
Τέσσερις λατινοαμερικάνικες ομάδες με ευρωπαϊκά ονόματα

Οι λατινοαμερικανοί με ευρωπαϊκές ονομασίες

Τέσσερις σύλλογοι, ισάριθμες χώρες, ένα κοινό. Η Μπαρσελόνα του Ισημερινού, η Έβερτον ντε Βίνια ντελ Μαρ από τη Χιλή, η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη και η Αρσενάλ ντε Σαραντί της Αργεντινής ιδρύθηκαν παίρνοντας το όνομα τους από πόλεις ή συλλόγους της Ευρώπης.

Η Μπαρσελόνα είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του Ισημερινού. Δημιουργήθηκε από Ισπανό μετανάστη με καταγωγή από τη Βαρκελώνη. Θαυμαστές των «κανονιέρηδων» ήταν οι ιδρυτές της Αρσενάλ ντε Σαραντί, η οποία δεν συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες της Αργεντινής.

Διαφορετικοί οι λόγοι που η Λίβερπουλ στην Ουρουγουάη πήρε το όνομα της ομώνυμης αγγλικής πόλης. Τα περισσότερα πλοία που έφταναν στο λιμάνι της πρωτεύουσας της χώρας ήταν από το λιμάνι του Λίβερπουλ και έτσι δημιουργήθηκαν δεσμοί μεταξύ των δύο πόλεων με αποτέλεσμα την ίδρυση αυτής στο Μοντεβιδέο.

Σε αντίθεση με τις τρεις προαναφερθέντες ομάδες, η Έβερτον Ντε Βίνια Ντελ Μαρ πήρε το όνομα της από τον αγγλικό σύλλογο. Τα «ζαχαρωτά» είχαν πάει περιοδεία στη Χιλή το 1909 και η επίσκεψη τους στη χώρα αποτέλεσε έμπνευση για μια παρέα νεαρών που δημιούργησαν το δικό τους σύλλογο ονομάζοντας τον Έβερτον.

Το 2010 πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας στο «Γκούντισον Παρκ» ανάμεσα στις δύο Έβερτον:

Ακολουθήστε τον Αθλητικογράφο στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter

Athlitikografos.com