Τρία πρωταθλήματα, ούτε μια ευκαιρία να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του
Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Λευκωσίας από το παρελθόν στο παρόν

Τρία πρωταθλήματα, ούτε μια ευκαιρία να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του

Όταν μια ομάδα κατακτήσει το Πρωτάθλημα συνηθίζουμε να λέμε ότι την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της, σηκώνοντας πάλι τον τίτλο. Ένας σύλλογος που παρότι κατέκτησε τρεις τίτλους πρωταθλήματος δεν είχε σε καμία τη δυνατότητα να κάνει το “back to back”. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Οι «μαυροπράσινοι» τερμάτισαν στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος τις σεζόν 1966-1967, 1968-1969 και 1970-1971. Και τις τρεις φορές όμως στην αμέσως επόμενη χρονιά συμμετείχε στην Α’ Εθνική Ελλάδος, κάτι που συνέβαινε εκείνη την περίοδο. Συνολικά εφτά χρονιές η πρωταθλήτρια Κύπρου μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και συνυπήρξε την εποχή που ο Ολυμπιακός είχε ίσως την κορυφαία ομάδα της ιστορίας του.

Πιθανότατα ο «Τακτακαλάς» να είχε περισσότερα πρωταθλήματα εάν δεν πήγαινε στην Α’ Εθνική, αλλά την τότε περίοδο αποτελούσε τεράστια διάκριση η συμμετοχή στην Ελλάδα για τις κυπριακές ομάδες. Παρότι ο Ολυμπιακός τερμάτισε και τις τρεις φορές στις θέσεις του υποβιβασμού, στο σύλλογο της Λευκωσίας αποκόμισαν ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Οι φωτογραφίες πιο κάτω είναι από το αρχείο του Άκη Κυριάκου και δημοσιεύτηκαν στην ενότητα «Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία» στην ιστοσελίδα sportime.sigmalive.com.

Ολυμπιακός Λευκωσίας προηγούμενων δεκαετιών

Ολυμπιακός Λευκωσίας δεκαετίας 60' και 70'

Ακολουθήστε τον Αθλητικογράφο στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter

Athlitikografos.com