Ποια είναι η πραγματική Στεάουα Βουκουρεστίου;
Η σημαία με το σήμα της Στεάουα Βουκουρεστίου και δίπλα αλλαγμένο για να είναι καλυμμένη νομικά η ομάδα

Ποια είναι η πραγματική Στεάουα Βουκουρεστίου;

Ρουμανία, Δεκέμβριος 2014… Η Στεάουα Βουκουρεστίου, η πιο επιτυχημένη ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ή μήπως δεν είναι η Στεάουα Βουκουρεστίου; Η σύγχυση προκλήθηκε από το γεγονός πως στο φωτεινό πίνακα του σταδίου αντί το σήμα και το όνομα του συλλόγου στη θέση τους υπήρχε ένα άδειο τετράγωνο και από κάτω η λέξη «γηπεδούχος». Παράλληλα, η στολή που φορούσαν ο ποδοσφαιριστές της ομάδας ήταν κίτρινη και όχι στο κλασικό κυανέρυθρο χρώμα.

Αυτό που συνέβη είναι πως λίγες ημέρες πριν ολοκληρώθηκε η δίκη στην οποία το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας δικαιώθηκε στην υπόθεση που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο υποστηρίζοντας ότι η ομάδα χρησιμοποιεί από το 2004 παράνομα όλο το brand του συλλόγου και για να το διατηρήσει θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της να καταβάλει ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Αν αναρωτιέστε από που προκύπτει η σύνδεση, η λεπτομέρεια που παραλείψαμε είναι πως η Στεάουα ιδρύθηκε ως ομάδα του στρατού το 1947. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένας διαχωρισμός, με την τότε ομάδα να αγωνίζεται πλέον ως FCSB και μια νέα Στεάουα Βουκουρεστίου να ιδρύεται το 2017, ξεκινώντας από τις χαμηλές κατηγορίες, αλλά να τις πιστώνονται όλα τα τρόπαια που κατέκτησε ο ιστορικός αυτός σύλλογος από το 1947 μέχρι το 2003, ανάμεσα τους το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1986.

Αμφότερες υποστηρίζουν ότι η δική τους ομάδα είναι η πραγματική Στεάουα Βουκουρεστίου!

Το πρώτο παιχνίδι που έδωσε η Στεάουα μετά τη χαμένη διαμάχη στα δικαστήρια, παίζοντας χωρίς όνομα και σήμα

Ακολουθήστε τον Αθλητικογράφο στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter

Athlitikografos.com